Online Licni nutritivni program

Moje ime je Dr Violeta Conić Jocić

Dobrodošli na sajt iz oblasti dijetoterapije, lečenja ishranom.

Nutricionisti

Nutricionisti (oni koji mogu da savetuju) su prisvojili ovaj naziv ,ali lečenjem mogu da se bave samo lekari obrazovani za ovu oblast u medicini.

Ovaj sajt može biti koristan onima koji žele da dobiju istinite informacije o ishrani zasnovane na dokazima koji su dali stručnjaci iz ove oblasti, a sam autor ih, kao jedan od njih, prikupio na jednom mestu.

Dijetoterapija

Dijetoterapija je oblast u medicini koja je od suštinske važnosti ne samo za lečenje gojaznosti kao bolesti, već i ostalih akutnih i hroničnih bolesti izazvanih nepravilnom ishranom. Primena adekvatne ishrane može da poboljša određene parametre u krvi i umanji rizik za pojavu hroničnih komlikacija ili uspori napredovanje bolesti.

Preporuka je da ovaj vid Vašeg lečenja i edukacije, vodi lekar koji je za to specijalno obučen i koji može da plan Vaše ishrane prilagodi Vašim ličnim potrebama, obuhvativši pri tom ključne elemente kliničke, medicinske i socijalne istorije pacijenta, antropometrijska merenja, biohemijske i laboratorijske vrednosti, informacije o upotrebi lekova i biljnih dodataka, kao i potpunu istoriju unosa svih namirnica.

Procena nutritivnog statusa, kao fiziološkog stanja pojedinca zasnovanog na ravnoteži između unosa i potreba za hranljivim sastojcima, je temelj brige o ishrani i primarna uloga stručnjaka za ishranu, jer može otkriti nedostatak hranljivih sastojaka ili višak u ranim fazama.

U skladu sa epidemioloskom situacijom, trenutno je moguća isključivo online konsultacija. Ona podrazumeva detaljno mišljenje dijetetičara u vezi Vaše tegobe ili bolesti ili u vezi uzroka i lečenja.

Teme ove konsultacije mogu biti sve bolesti vezane za ishranu, počev od gojaznosti i malnutricije (anoreksija, bulimija), pa do hroničnih bolesti poput dijabetesa, bolesti digestivnog trakta, kostiju, bubrežnih bolesti, gihta, anemije, kardiovaskularnih bolesti, prevencija kancera i genetskih metaboličkih bolesti.

dr violeta dijetolog slajder 2

O meni

Moje ime je dr Violeta Conić Jocić.

Osnovne studije medicine završila sam na Medicinskom univerzitetu u Beogradu, kao i specijalizaciju iz opšte i porodične medicine i subspecijalizaciju iz ishrane zdravih i bolesnih ljudi.

Osnivač sam Savetovališta za ishranu u Medicinskom centru u Smederevu, a zatim i u Domu zdravlja. Pored dužnosti izabranog lekara i specijaliste za ishranu, obavljam ultarzvučne preglede abdomena i vrata i kolor dopler krvnih sudova vrata i ekstremiteta.

Autor sam vise radova na međunarodnim i domaćim kongresima.

Par godina sam provela na radu u Kraljevini Saudijske Arabije, kao konsultant porodične medicine i savetnih Centra za dijetetiku.

OBRAZOVANJE

 • 1999.g. osnovne studije medicine na Medicinskom fakultetu univerziteta u Beogradu
 • 2005.g specijalizaciju iz opšte medicine
 • 2012.g. odbrana rada uže specijalizacije pod nazivom “Povezanost ishrane i stanja uhranjenosti sa pojavom nealkoholne masne jetre”

RADNO  ISKUSTVO

 • 1999.g. doktor medicine u Zdravstvenom centru Smederevo
 • 2005.g specijalista opšte medicine Doma zdravlja Smederevo
 • 2012.g. osnivač Savetovališta za ishranu u Zdravstvenom centru a zatim i u Domu zdravlja u Smederevu. U toku rada Savetovališta do 2019.g. lečila preko 1500  pacijentima sa problemima gojaznosti,anoreksije,GIT problemima,KV problemima i ostalim  bolestima vezanim za poremećaje u ishrani. Stopa uspešnosti bila je preko 90 % u toku tromesečnog praćenja, a u toku jednogodišnjeg praćenja oko 70%.
 • 2019.g. konsultant porodične medicine i Centra za dijetetiku u Kraljevini Saudijska Arabija
 • 2022.g specijalista opšte medicine i subspecijalista dijetolog u Domu zdravlja Smederevo

DODATNE  EDUKACIJE

 • 2010.g. Sertifikat o završenoj abdominalnoj ultrasonografiji na Univerzitetu u Beogradu
 • 2010.g. Sertifikat o završenoj ultrasonografiji mekih tkiva
 • Od 2010. I nadalje obavila je preko 4000 ultrazvučnih pregleda abdomena,male kralice i štitne žlezde.
 • 2012.g. Sertifikat o CW Dopller sonografiji , Klinika ca KVB UKC Srbije
 • 2008.g. LEONARDO 1 – kurs za mentore u opštoj / porodičnoj medicine
 • 2010.g. edukacija na Medicinskom fakultetu u Beogradu “ Novine u patogenezi i terapiji gojaznosti”
 • 2018.g. edukacioni kurs “ Mala škola dijetetike” , Čigota
 • 2020.g. Diabetes management : What does time in range have to do with it?, Jedda , KSA
 • 2021.g. Abbott Nutrition, Saudi Arabia
 • 2022.g. Seminar gojaznosti u Srbiji 2022.- Novi klinički vodič i terapijski pristup, Beograd

REFERENCE/STRANI RADOVI/ ČASOPISI

Radovi iz oblasti  gojaznosti, kardiovaskularnih bolesti, digestivnih bolesti,tireoidologije recenzirani u časopisima ,monografijama i zbornicima radova.

Učestvovala kao predavač na brojnim skupovima u zemlji i inostranstvu ( Regional Conference of WONCA Europe ESGP/FM, Kongresi lekara porodične medicine sa međunarodnim učešćem i ostalo).

Dva puta nagrađivana od Ministrastva zdravlja Saudi Arabije za postignuća u oblasti porodične medicine.

Diplome i sertifikati

Internacionalne diplome i sertifikati

Konsultant porodične medicine i savetnih Centra za dijetetiku u Kraljevini Saudijske Arabije

Go top

Porodični lekar - Specijalistička ordinacija opšte medicine

Specijalistička ordinacija opšte medicineporodični lekar, pruža pomoć i prati zdravstveno stanje svakog člana Vaše porodice bez obzira na pol i  starost. Na ovaj način lečenja stiče se poverenja u lekara, izgrađuje dublji odnos koji može da traje do kraja života.

Porodični lekar je detaljno upoznat sa istorijom bolesti vaše porodice

Kada Vas jedan lekar leči godinama , on ima mogućnosti da upozna i razume ne samo Vaše trenutno zdravstveno stanje već da ga poveže sa ostalim problemima koji su možda godinama prisutni.

Otvaranje USKORO. Lokacija Smederevo.

Specijalistička ordinacija opšte medicine